Breaking News
Home / Könnyűszerkezetes faházak / Könnyűszerkezetes favázas családi házak építése

Könnyűszerkezetes favázas családi házak építése

A könnyűszerkezetes faház építés évszázadokra nyúlik vissza és még ma is láthatunk több száz évvel ezelőtt épült és használatban lévő faházakat.

A könnyűszerkezetes ház technológiát pont úgy megérintette a modern technológia szele, mint a számítástechnikát.
Ezelőtt hazánkban 15-20 éve még a helyszínen állította össze az összes kivitelező a könnyűszerkezetes faházakat, a fő cél az olcsó kivitelezés és a téglánál jelentősen jobb hőszigetelés volt.

Napjainkban szerencsére megszigorodtak a készház építésének a feltételei és ez hatalmas pozitív változást hozott a könnyűszerkezetes faházak piacán.

Ma már szerencsére nem lehet a tüzép telepen megvásárolt F56 minőségű fenyő gerendákból családi házat építeni, sőt az építési rendszert minősíttetni kell. A minősítés során a faanyag minősége, a tűzvédelem, a szilárdság, a földrengésvédelem, hőszigetelés, hangszigetelés és akusztika is ellenőrzés alá került, így a piacon megfelelő minősítéssel rendelkező cégek száma megritkult.

Ma már főként tőkeerős vállalkozások üzemben előállított nagypaneles favázas készházaival lehet találkozni a nemzetközi és a magyar piacon.

Ennek ellenére még mindig vannak vállalkozó szellemű szélhámosok akik a legtöbbször helyszínen szegelik a házainkat minden minősítés nélkül, sok esetben más cégek minősítésének másolatának bemutatásával megtévesztve a jóhiszemű építtetőt. A félreértés elkerülése érdekében fontos megemlíteni, hogy van olyan minősítés, ahol a házakat a kivitelező a helyszínen szerelheti össze, de itt is megfelelő anyagokat kell használnia.

Tehát javasolt minden kedves építtetőnek mielőtt bárkivel is szerződik, utána néznie, hogy az adott vállalkozás rendelkezik-e NMÉ, ÉME, ETA, vagy bármilyen rendszerminősítéssel, ezenkívül kötelező utána nézni a kivitelező cégnek, hogy van-e adószáma, bankszámlaszáma, vannak-e referenciái és azt meg lehet-e tekintetni. Valljuk meg, hogy mindenki le tud tölteni a weboldalára más oldalakról épület fotókat. Tehát fontos, hogy élő építkezést meg lehet-e tekinteni, valamint korábban átadott házat tud-e mutatni. A cégek nagy része 2 éven belül megszűnik, ha 1-2 éves céggel akar bárki is szerződni gondoljon arra, hogy elképzelhetően garancia nem fog járni az épülethez, mert a vállalkozás nem tőkeerős, vagy nem is fog létezni a jövőben. Természetesen online le lehet kérni a vállalkozás korábbi évekbeli forgalmát, eredményét és ha ez pár millió forint akkor ugye mindenki le tudja szűrni, hogy nem igaz az állítás, hogy korábban mennyi házat kivitelezett a cég. 

Miért érdemes a Kp Sales House Kft-vel könnyűszerkezetes favázas családi házat kiviteleztetni?

  • Az általunk épített favázas könnyűszerkezetes családi házak a legmodernebb robotizált összeszerelési, gyártási technológiával készülnek. Ezáltal rendkívül méretpontos és esztétikus munkavégzés történik.
  • Minden épület minősített szerkezetű, a statikai vázszerkezete műszárított, ragasztott lucfenyő vázszerkezettel készül, a külső és belső oldalon alapesetben gipszrostlap kerül felszerelésre, közötte pedig cellulóz szigetelést fújunk be
  • Cégünk EnergyFriendHome fantázianéven épülő házait már évek óta hővisszanyerős rekuperátor rendszerrel szereli és a fűtésrendszert okosház rendszer vezérli, mely alapáras szolgáltatás. A kiemelt hőszigetelési paraméterek és a beépített technológia még energiatakarékosabbá teszi otthonainkat
  • Cégünk ISO minőségirányítási rendszerben dolgozik, melyet évente felülvizsgál a tanúsító
  • Csapatunk tagjai 10-20 év közötti tapasztalattal rendelkeznek a készház építési technológiában
  • Cégünket 3 független nemzetközi pénzügyi cégminősítő A és AA kategóriás cégnek, azaz igen csekély kockázatú vállalkozásnak minősítette, mely elismerésre a magyar cégek alig 2-3%-a jogosult!
  • Családi ház építésre szerződő építtetőinknek az építészterveket, 3D látványterveket, statikai és gyártmányterveket, villamos és víz gépészeti terveket cégünk ingyenesen elkészíti, mely 2018-as árszinten egy 150 m2-es családi ház esetében 1 millió forintos költségmegtakarítást jelent ügyfeleinknek!
  • A Kp Sales House Kft az elmúlt 4 évben folyamatosan növelte árbevételét és nyereségét és mindvégig egyszer sem tartozott adó és járulékfizetéssel és a beszállító partnereinek sem.
  • Az idei évben elnyert EU-s támogatásnak köszönhetően munkahelyteremtő, kapacitásbővítő beruházást hajtunk végre, mely még stabilabbá teszi a cégünk működését.
  • Folyamatosan legalább 10-15 családi ház építésünk élőben megtekinthető, de korábban átadott házainkból is vannak látogatható referencia házaink

 

Amennyiben részletesebben érdekli a könnyűszerkezetes faház építési technológiánk, javasoljuk megtekinteni a műszaki tartalom menüpontot.
Budapesti bemutatótermünkben minden hétköznapon nagy szeretettel várják a felkészült kollégáink és bemutatják az építési rendszereinket.

Javasolt időpontot egyeztetni az alábbi elérhetőségünkön annak érdekében, hogy ne kelljen várakoznia és csak önnel tudjunk az adott időben foglalkozni.

Modern faszerkezetes energiatakarékos készházak

 

About Admin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük